FAQ

De Nationale Norm Zwemveiligheid staat gelijk aan zwemdiploma C. Het complete Zwem-ABC is een paspoort voor een leven lang zwemplezier.
Dit kan via zwemclubabc.easyswimportal.com/personal
Dit kan bij alle groepslidmaatschappen. Bij de rest van de lidmaatschappen lopen de lessen door. Het is alleen mogelijk om de les in te halen als u uw kind via zwemclubabc.easyswimportal.com/personal heeft afgemeld.
Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Bijvoorbeeld door spelletjes te doen, of samen van de glijbaan
De zweminstructeurs kijken elke les welke kinderen in aanmerking komen voor diplomazwemmen. Wij noemen dit “selecteren”. Zodra uw kind er klaar voor is, ontvangt u via de email hierover bericht.
Alle kinderen kunnen leren zwemmen. Dat een kind wat langer moet oefenen, kan te maken hebben met de motoriek. Niet iedereen ontwikkelt zich op hetzelfde tempo. Echter heeft het vaak ook te maken met angst. Denk eraan dat je houding ook van invloed kan zijn. Als je je kind steeds waarschuwt dat water 'gevaarlijk' is, kan het het zijn dat hij/zij er bang van wordt.
Wij bieden een lidmaatschap van een jaar. Deze kan beëindigd worden na een jaar, of bij het behalen van het zwemdiploma via Zwemclub ABC. Tussentijds stoppen is bij ons niet mogelijk.
Het doel van het gekleed zwemmen, is het nabootsen van een realistisch situatie waarin een kind terecht kan komen. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat een kind niet in paniek raakt als deze situatie daadwerkelijk voordoet.
Het Zwem-ABC uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid heeft een aantal echtheidskenmerken. Op de voorzijde van het diploma is links bovenin in een wit clipje onder ons logo een uniek nummer en een zilverkleurig hologram te zien. Daarnaast is het ‘ABC’ blokje kenmerkend voor het Zwem-ABC.
Hoe eerder het kind veilig is in het water, hoe beter. De adviesleeftijd volgens het NRZ, voor het A-diploma is 4,5 tot 5 jaar.
Op dit moment hebben we een korte wachtlijst. Dat houdt dus in, dat uw kind zsm na inschrijving via onze website bij ons kan starten.
Ook op latere leeftijd kun je leren zwemmen. Wij bieden voor volwassenen en oudere kinderen ook zwemles aan op locatie Amstelveen.
Een eerste zwemles laat een indruk achter bij een kind, wat spanning oproept. Bij de ene kind meer dan bij het andere kind. Daarom willen wij u adviseren om dit ten allen tijden bespreekbaar te maken bij de zweminstructeur. Onze instructeurs zijn hiervoor gespecialiseerd, en kunnen dit tijdens de les hierop inspelen.
Bij medische noodzaak, wordt aangeraden dit met de zweminstructeur te bespreken of en wanneer een chloorbrilletje tijdens de lessen gebruikt mag worden. Bij het diplomazwemmen is een zwembril niet toegestaan (behalve bij de borst- en rugcrawl). De reden? Als je kind onverwacht in het water terecht komt, heeft hij/zij ook geen zwembril op en moet je kind zich kunnen redden.
Wij werken met een leerlingvolgsysteem, dat Easyswim heet. Als u inlogt, kunt u de zwemprestaties van uw kind volgen.
Sinds 1998 moeten kinderen bij het diplomazwemmen onder water door het gat in een zeil zwemmen, dat verticaal in het water hangt. Deze opdracht is toegevoegd, omdat het NRZ het belangrijk vindt dat een kind niet alleen onder water kan zwemmen, maar zich ook kan oriënteren door om zich heen te kijken
De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft iedere niveau van zwemveiligheid gekoppeld aan een diploma Zwem-ABC. Je voldoet pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het volledige Zwem-ABC op zak hebt. De zwemdiploma's A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem ABC.

Zwemdiploma A: je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties;
Zwemdiploma B: Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling;
Zwemdiploma C: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.