Locatie Amstelveen

Tarieven locatie Amstelveen

Op locatie Amstelveen biedt Zwemclub ABC zwemlessen A, B en C aan van maandag t/m zondag.
Op locatie Amstelveen bieden wij niet alleen groepslessen aan, maar ook privélessen en lessen voor volwassenen Zwem ABC. 
De lessen hebben een duur van 45 minuten.
Diploma A, B en C worden apart aangeboden in de vorm een jaarlidmaatschap. 
Zwemvaardigheid wordt aangeboden in een jaarlidmaatschap. 
ZWEMLES A, B of C- GROEP - Jaarlidmaatschap (vanaf 4 jaar)
Betaling per maand d.m.v. automatische incasso. Deze loopt door tot het betreffende diploma is behaald.
* Let op! Onderstaande zwemleskosten zijn per week.
Zwemles 1x per week
€ 22,50
Zwemles 2x per week
€ 45,00
Inschrijfkosten (eenmalig)
€ 55,00
Diplomakosten (eenmalig)
€ 75,00
Leerlingvolgsysteem
6-8 kinderen
Gratis parkeren
ZWEMVAARDIGHEID 1, 2 of 3 - GROEP - Jaarlidmaatschap
Na het behalen van het C-diploma, kan worden deelgenomen aan de lessen Zwemvaardigheid.
Betaling per maand d.m.v. automatische incasso. Deze loopt door tot het betreffende diploma is behaald.
* Let op! Onderstaande zwemleskosten zijn per week.
Zwemles 1x per week
€ 22,50
Zwemles 2x per week
€ 50,00
Inschrijfkosten (eenmalig)
€ 55,00
Diplomakosten (eenmalig)
€ 75,00
Leerlingvolgsysteem
6-8 kinderen
Gratis parkeren
PRIVÉLES Zwem ABC - Rittenkaart 10x, 15x of 20x 
Zwemles 1-op-1 (per les)
€ 125,00
Zwemles 1-op-2 (per les) 
Zwemles 1-op-3 (per les)
Zwemles 1-op-4 (per les)
€ 140,00
€ 150,00
 € 160,00
Inschrijfkosten (eenmalig)
€ 55,00
Diplomakosten (eenmalig)
€ 75,00
Leerlingvolgsysteem
Mogelijkheid 1-op-1 t/m 1-op-4
Gratis parkeren
Volwassenen - GROEP - Maandlidmaatschap
Betaling per maand d.m.v. automatische incasso. Deze loopt door tot het betreffende diploma is behaald. 
* Let op! Onderstaande zwemleskosten zijn per week. 
Zwemles 1x per week 
€ 30,00
Inschrijfkosten (eenmalig)
€ 55,00
Diplomakosten (eenmalig)
€ 75,00
Leerlingvolgsysteem
Gratis parkeren
Zwem ABC
Het reguliere programma
De Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) koppelt ieder niveau van zwemveiligheid aan een diploma van het zwem-ABC. Met het reguliere programma kunnen wij je kind binnen afzienbare tijd helpen aan zijn of haar ABC-diploma.
A diploma
Kleding
• Badkleding
• Shirt, hemd of blouse met lange mouwen
• Lange broek (met pijpen, geen strakke broeken)
• Sokken en schoenen

Eisen
GEKLEED ZWEMMEN
1. Van de kant te water gaan met een voetsprong voorwaarts (helemaal onder water gaan); na het boven komen aansluitend
2. 15 seconden watertrappen met gebruik van armen en benen, gevolgd door
3. 12,5 meter schoolslag of rugslag
4. proef afronden met zelfstandig uit het water op de kant klimmen.

IN BADKLEDING
2.1. Van de kant of startblok te water gaan met een sprong (een kopsprong heeft de voorkeur), direct gevolgd door (zonder boven te komen) onder water oriënteren en onder water zwemmen door een gat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op 3 meter van de (start-)kant bevindt, na het bovenkomen, aansluitend om en om 2 x 25 meter schoolslag en 2 x 25 meter enkelvoudige rugslag (armen passief).
3.1. Naar keuze te water gaan van de kant met kopsprong of in het water afzetten van de wand, direct gevolgd door 10 seconden uitdrijven op de borst, aansluitend enkele meters schoolslag waarna 5 seconden drijven op de borst, waarna enkele meters schoolslag.
4.1. Afzetten van de wand en 10 seconden uitdrijven op de rug, waarna enkele meters enkelvoudige rugslag, daarna 10 seconden drijven op de rug, proef afmaken met enkele meters enkelvoudige rugslag.
5.1. Van de kant of startblok te water gaan met een sprong (een kopsprong heeft de voorkeur), aansluitend 8 meter beginners-borstcrawl.
6.1. In het water, afzetten van de wand, aansluitend 8 meter beginners-rugcrawl.
7.1. Van de kant te water gaan met een sprong naar keuze, gevolgd door 60 seconden watertrappen met gebruik van armen en benen, waarin tevens 2 keer, al watertrappend, een hele draai om de lengte-as wordt gemaakt.
B diploma
Kleding
• Badkleding
• Shirt, hemd of blouse met lange mouwen
• Lange broek (geen strakke broeken)
• Sokken en schoenen

Eisen
GEKLEED ZWEMMEN
1.1. Van een startblok of 1-meterplank te water gaan met een voetsprong voorwaarts (helemaal onder water gaan), onder water (minimaal) een halve draai om de lengte-as maken: na het boven komen aansluitend;
2. 30 seconden watertrappen met gebruik van armen en benen, gevolgd door
3. 25 meter schoolslag, onderbroken door 1 keer onder een vlot door zwemmen en 1 keer hele draai om de lengte- as en
4. 25 meter enkelvoudige rugslag (armen mogen actief worden gebruikt); proef afronden met 5. zelfstandig (bij voorkeur niet via trapje) uit het water op de kant klimmen.

IN BADKLEDING
2.1. Van de kant of startblok te water gaan met een kopsprong, direct gevolgd door (zonder boven te komen) onder water oriënteren en onder water zwemmen door een gat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op 6 meter van de (start-)kant bevindt; na het boven komen, aansluitend 75 meter schoolslag, onderbroken door 3 keer voetwaarts richting de bodem zakken met gestrekte¬ armen boven het hoofd, tot de vingertoppen onder water zijn; proef afmaken met 75 meter enkelvoudige rugslag (armen passief).
3.1. Naar keuze te water gaan van de kant met kopsprong of in het water afzetten van de wand, direct gevolgd door 10 seconden uitdrijven op de borst, aansluitend enkele meters schoolslag, waarna 7 seconden drijven op de borst, waarna enkele meters schoolslag.
4.1. Afzetten van de wand en 10 seconden uitdrijven op de rug, waarna enkele meters enkelvoudige rugslag, daarna 15 seconden drijven op de rug, proef afmaken met enkele meters enkelvoudige rugslag.
5.1. Van de kant of startblok te water gaan met een kopsprong, aansluitend 10 meter borstcrawl.
6.1. In het water, afzetten van de wand, aansluitend 10 meter rugcrawl.
7.1. Van de kant te water gaan met een sprong naar keuze, gevolgd door 30 seconden watertrappen met gebruik van armen en benen, aansluitend 30 seconden water¬ trappen met de benen, armen passief (in de zij).
C diploma
Kleding
• Badkleding
• Shirt, hemd of blouse met lange mouwen
• Lange broek (geen strakke broeken)
• Sokken en schoenen
• Regen/windjack

Eisen
GEKLEED ZWEMMEN
1. Van de kant of een startblok te water gaan met een rol voorover (uitgangshouding vrij), aansluitend
2. 30 seconden watertrappen met gebruik van armen en benen en 30 seconden blijven drijven (HELP-houding) met gebruik van hulpmiddel (bal of lesplank), gevolgd door
3. 50 meter schoolslag, onderbroken door 1 keer onder een vlot door zwemmen en 1 keer over een vlot heen klimmen en
4. 50 meter enkelvoudige rugslag (armen mogen actief worden gebruikt); proef afronden met
5. zelfstandig uit het water (bij voorkeur niet via trapje) op de kant klimmen.

IN BADKLEDING
2.1. Van de kant of startblok te water gaan met een kopsprong, direct gevolgd door (zonder boven te komen) onder water oriënteren en onder water zwemmen door een gat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op 9 meter van de (start-)kant bevindt, na het boven komen aansluitend 125 meter schoolslag, onderbroken door 2 keer een koprol voorover en 2 keer hoofdwaarts recht naar beneden richting de bodem duiken, met de benen gestrekt naar boven, tot de benen helemaal onder water zijn, proef afmaken met 100 meter enkelvoudige rugslag (armen passief).
3.1. Naar keuze te water gaan van de kant met kopsprong of in het water afzetten van de kant, direct gevolgd door 10 seconden uitdrijven op de borst, aansluitend enkele meters schoolslag, waarna 10 seconden drijven op de borst, waarna enkele meters schoolslag.
4.1. Afzetten van de wand en 10 seconden uitdrijven op de rug, waarna enkele meters enkelvoudige rugslag, daarna 20 seconden drijven. op de rug, aansluitend enkele meters enkelvoudige rugslag, gevolgd door 5 meter wrikken in de richting van het hoofd; proef afmaken met enkele slagen enkelvoudige rugslag.
5.1. Van de kant of startblok te water gaan met een kopsprong (startsprong heeft de voorkeur), aansluitend 15 meter borstcrawl.
6.1. In het water afzetten van de wand, aansluitend 15 meter rugcrawl.
7.1. Van de kant te water gaan met een hurksprong, gevolgd door 30 seconden watertrappen met verplaatsen in meerdere richtingen, met gebruik van armen en benen, en 30 seconden (verticaal) blijven drijven met gebruik van armen (benen passief).
Plezier en veiligheid op nummer 1!
Allereerst richten wij ons op het watervrij maken van je kind met speelse werkvormen, totdat je zoon of dochter zich lekker en angstvrij voelt. Daarnaast bouwen we de vier zwemslagen steeds verder uit: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Ook besteden we veel aandacht aan oefeningen in dieper water, zoals: in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot, naar de bodem duiken en met kleren aan zwemmen. We hanteren de aanpak van aanleren, oefenen en conditioneren. Zo gaat je kind plezierig op weg naar zwemveiligheid.
Elke laatste les van de maand doen wij kledingzwemmen zie de voorschriften. Voor de C diploma is dit wekelijks.
Privéles
Individuele aandacht
Zwemclub ABC geeft ook privéles. Dit betekent dat wij 1-op-1 of 1-op-2 les geven, hierdoor is er meer individuele aandacht.

Hoe kleiner een groep, hoe meer aandacht, zo wordt een verkeerde beweging snel gesignaleerd en snel gecorrigeerd. Verkeerde bewegingen krijgen geen kans om 'in te sluipen'. Vanuit het water kan de onderwijzer weer op een andere manier instructie geven dan alleen vanaf de kant, werken aan het zelfvertrouwen en een goede conditie.

Voor privézwemlessen geldt; als je kind het eindniveau heeft behaald stroomt deze door voor het selectie- en proefzwemmen.
Zwemclub ABC. Voor het behalen van jouw ABC diploma
Zwemclub ABC Amstelveen
Volwassenen
Zwemclub ABC. Voor het behalen van jouw ABC diploma
Je bent nooit te oud om te leren
Je bent nooit te oud om te leren, dat geldt ook voor zwemmen. Daarom biedt Zwemclub ABC zwemles aan voor volwassenen, jong volwassenen of oudere kinderen die qua leeftijd beter in deze groep passen.

Tijdens deze zwemlessen raak je (opnieuw) vertrouwd met het water, dit alles in een relaxte en ongedwongen sfeer. Onder begeleiding van onze ervaren en opgeleide zweminstructeurs leer je al snel de beginselen van zelfstandig zwemmen. Wij hebben zowel beginnerslessen als vervolg zwemlessen om het zwemdiploma’s A, B en C te kunnen halen.

Je kunt aan de lessen voor volwassenen meedoen als je nooit hebt leren zwemmen, als je weer vertrouwd wilt worden met water of als je beter wilt leren zwemmen. Leeftijd is daarbij onbelangrijk: wij vinden dat iedereen zich op zijn gemak moet voelen in het water.

Lesrooster locatie Amstelveen

15.30 - 16.15
16.15 - 17.00
17.00 - 17.45
17.45 - 18.30
18.30 - 19.15


Maandag
A
A
A
B+C
Volwassenen


Dinsdag
A
A
A
A+B+C
A+B+C


13.45 - 14.30
14.30 - 15.15
15.15 - 16.00
16.00 - 16.45
16.45 - 17.30
17.30 - 18.15
18.15 - 19.00
Woensdag
A
A
A
A
A
A
A
15.30 - 16.15 
16.15 - 17.00 
17.00 - 17.45
17.45 - 18.30
18.30 - 19.15
19.15 - 20.00

Donderdag
A
A
A
B+C
Volwassenen
Volwassenen

Vrijdag
A
A
A
A08.15 - 09.00
09.00 - 09.45
09.45 - 10.30
10.30 - 11.15
11.15 - 12.00
12.00 - 12.45

Zaterdag
A
A
A
A
A
A

12.45 - 13.30
13.30 - 14.15
14.15 - 15.00
15.00 - 15.45
15.45 - 16.30
16.30 - 17.15

Zaterdag
A
A+B+C
A+B+C
A+B+C
Volwassenen
Volwassenen

08.15 - 09.00
09.00 - 09.45
09.45 - 10.30
10.30 - 11.15
11.15 - 12.00
12.00 - 12.45

Zondag
A
A
A
A
A
A

12.45 - 13.30
13.30 - 14.15
14.15 - 15.00
15.00 - 15.45
15.45 - 16.30
16.30 - 17.15

Zondag
A
A+B+C
A+B+C
A+B+C
Volwassenen
Volwassenen

Praktische informatie voor onze locatie Amstelveen
Openingstijden
Openingstijden
Adresgegevens
Adresgegevens
WAAROM ZWEMCLUB ABC?

Waarom kiezen voor Zwemclub ABC?

Kleine groepjes (max. 6-8 kinderen)
Lesduur van 45 minuten
Dezelfde zweminstructeur
Persoonlijk volgsysteem (Easyswim)
Speelse werkvormen
Verwarmd zwembad
Zwemclub ABC Amstelveen